Pakistaanse linzensoep

Deze Pakistaanse soep is ook op warme dagen heerlijk pittig, geurig, licht verteerbaar en snel klaar. Uitermate verantwoord!

Dahl is een gerecht uit de Indiase/Pakistaanse keuken gemaakt van gebroken en ontvliesde peulvruchten.  Het gerecht wordt vaak gecombineerd met groenten. Men serveert er groenten en rijst bij, en de plaatselijke soorten brood zoals roti, chapati of naan. Maar zuurdesembrood met humus is er ook heerlijk bij!
Doordat peulvruchten eiwitrijk zijn, vormen ze een uitstekende bron van plantaardige proteïne voor vegetariërs en mensen die weinig vis of vlees eten. De peulvruchten worden gekookt in water met zout. In sommige Dahl gerechten voegt men ook tomaat toe. Aan het eind van de kooktijd voegt men dan een kruidenmengsel genaamd Tarka toe.

Tarka bestaat uit een mengsel van specerijen die gesauteerd zijn in een klein beetje olie. De ingrediënten verschillen per streek en volgens de voorkeur van de kok.

De volgende kruiden en zaden in hete olie enkele seconden fruiten: komijnzaad, mosterdzaad, fenegriek, gedroogde rode piment.

Dan voegt men, op gematigd vuur, gember (geraspt, ragfijn gesneden of gevijzeld), knoflook en ui toe, en men stooft dit een tiental minuten. Zodra de ui begint te kleuren voegt men gemalen of gevijzelde specerijen toe: korianderzaad of korianderpoeder, chilipoeder, garam masala (een specerijenmengsel), kurkuma. Als de tarka klaar is, wordt hij door de dahl geroerd.

Voor het opdienen garneren met wat blaadjes koriander. Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: