Smart of online, weet wat je beweegt!

Je kunt de smartphone inzetten in je ‘strijd’ tegen de kilo’s en je route naar een strak en gezond lijf. Het zijn mooie hulpmiddelen naast een persoonlijke welzijnscoach om je leefstijl gaandeweg aan te passen. Je krijgt inzicht in wat je nodig hebt en wat je verbruikt.

Weet wat je eet:

Voor op je smartphone is er de gratis Apps Calorieteller. Hierin kun je verschillende etenswaren invoeren om ze te checken op calorieën en voedingswaarde. Je kan je gewicht bijhouden, hoeveel je extra aan calorieën nodig hebt als je hebt gesport. De app Foodreminder zorgt ervoor dat je gelijkmatig eet gedurende de dag, wat natuurlijk veel beter is dan de hele dag niets eten en dan ’s avonds ineens heel veel. Kijk ook eens naar de Boodschapp, die je in de supermarkt helpt om de juiste bewuste keuze  te maken. Niet alleen geeft het informatie over de voedingswaarde van een product, ook geeft het gezonde alternatieven voor het product.

Heb je geen smartphone? Niet getreurd, online is er www.caloriechecker.nl van het Voedingscentrum. Je kunt hier checken hoeveel calorieën en (verzadigd) vet een product bevat.

Weet wat je beweegt:

Sinds kort gebruik ik Sports Tracker op mijn Iphone en kan online (via www.sports-tracker.com) mijn route terugzien en hoeveel calorieën ik heb verbrand. Voor hardlopen, fietsen, mountainbiken, wandelen, schaatsen, golfen en nog meer. Bovendien kan je het op facebook of Twitter zetten, de acties van vrienden bekijken, een route bekijken van vrienden etc. Een alternatief hierop is Runkeeper. En natuurlijk is er de Nike app voor workouts binnen- en buitenshuis . Je kan met die workouts punten verdienen en verschillende levels bereiken die je motiveren om meer je best te doen. Als je daar gevoelig voor bent…

Voor wie dat allemaal teveel gedoe is, is er de app Blokje Om, die via GPS wandelroutes voor je uitstippelt.  En via www.afstandmeten.nl kan je je wandel-, fiets- of hardlooproutes thuis narekenen of voorbereiden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: