Nuttigen

Wat kan je ervaren als je anders gaat eten, meer in overeenstemming met de behoeften van je lichaam?

Alle voeding die je nuttigt (prachtig woord in deze context!) wordt verwerkt in je spijsverteringskanaal. Alle bruikbare stoffen worden in elementen opgedeeld zodat ze klein genoeg zijn om via je darmwand in de bloedbaan opgenomen te worden. Via je bloedbanen vindt de voeding zijn weg naar alle cellen. In de cellen wordt het verbrand, cellen zijn als het ware allemaal fabriekjes. Bij verbranding komt energie vrij in de vorm van warmte, kracht, beweging. Maar ook is er een uitwisseling: het goede gaat erin, het afval en schadelijke stoffen eruit.

Ik hoorde van een pas gestarte klant dat de eerste week op het afslankprogramma haar zo makkelijk afging. De voeding smaakte lekker, ze had geen snaaitrek, had voldoende energie, het ging als vanzelf. Op haar weegschaal bleek dat het succesvol was: ze slankte af. Dat is natuurlijk voor haar als klant geweldig, maar als coach word ik daar ook erg blij van! Wel meldde ze dat ze het soms koud had.

Het kan voorkomen dat je de eerste fase van het verbeteren van je dagelijkse voeding het koud krijgt, dat je lichte hoofdpijn hebt of je buik kan bv gaan borrelen en geluiden maken. Zolang je genoeg energie hebt voor je bezigheden en geen trek hebt is dat geen probleem. Het is juist een goed teken, het werkt! Je spijsvertering functioneert beter, de voedingsstoffen komen in de cellen en afvalstoffen (en vet) worden via je bloedbanen getransporteerd naar je nieren en lever. En het verlaat je lichaam via de natuurlijke weg.

Wel is het een absolute voorwaarde dat je voldoende water drinkt en de tussendoortjes niet overslaat. Het water is belangrijk voor de reiniging en afvoer. De tussendoortjes houden de verbranding aan de gang. Denk maar eens aan een kachel. Als je eenmaal het vuur aan hebt gekregen dan  zorg je dat je kolen of hout bij de hand houdt. Je wacht niet tot het vuur uit is. Zo is het in je lichaam ook. Hou je interne kachel aan de gang!

Hoe komt het dat je het dan toch koud kan hebben tijdens die eerste fase van het afslanken? De wetenschap erachter ken ik niet, maar ik denk dat het komt omdat de verbeterde vertering in je buik veel energie vraagt. Daar zit als het ware de brandhaard. Na enige tijd wordt ook de rest van het lichaam actiever, in alle lichaamscellen verbetert de verbranding. En dan raak je je ballast kwijt!

Nuttige informatie? Je mag de blog doorsturen of kom zelf eens praten om jouw gezondheid en levensstijl te verbeteren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: